Forside               Eksempler               Om NavneBureauet               Priser                Kontakt


Om NavneBureauet


I NavneBureauet har jeg samlet min erfaring og en smule talent til et produkt. Et produkt som helt konkret er et gennemarbejdet navn, men som også – og det kan være mindst lige så vigtigt - er en proces som hjælper med at definere og afklare selv produktet, forretningsmodellen, målgruppen osv.

Jeg finder det både sjovt og vigtigt at arbejde med navne. Vigtigt fordi navnet kan betyde en stor forskel for dem der skal bruge navnet og sjovt fordi selve navneprocessen er en skøn intellektuel og logisk udfordring. Det kan vel bedst sammenlignes med at skulle løse en kæmpe kryds og tværs som godt nok kun består af ét ord, men til gengæld har rigtig mange synonymer, der skal passe på ordret.


Sproget
I en del år har jeg som sangskriver kæmpet og kælet med sproget. De to udgivelser ”Back in the fire" (2004) og ”10 dage i Thy" (2006) kan tilsendes ved interesse eller lånes på det lokale bibliotek. I 2012 udgav jeg bogen "Værdidrevet iværksætteri". Selvom bogen ikke er verdens største (120 små sider) så definerer den flere nye begreber hvilket var en hård og lærerig proces. Jeg ser både poetisk og akademiske sprogbrug som vigtig, og bruger selvfølgelig begge redskaber i navneprocessen.


Iværksætter
Fra udgivelsen af den første plade - Forsøgsvis udsat (2003) - har jeg lavet en lang række iværksætterprojekter. Pladeselskab, design, produktion og salg af skærebrætter, salg af økologiske CD-æsker, ombygning og drift af B&B, udvikling og produktion af brætspil, halvpart i et halvt halmhus og meget andet. I dag lever jeg af mit hjertebarn - netværket Mand&bil.


Dette iværksætteri - projektmageri, handel og entreprenørskab - har trænet min evne til at se og forstå koncepter; de indbyggede forretningsmodeller, faldgrupper og udviklingsmuligheder. Det er altså en praktisk forståelse for produktion, handel, markesføring, konceptudvikling osv., som ligger til grund for navneprocessen og NavneBureauet.