Forside               Eksempler               Om NavneBureauet               Priser                Kontakt


Eksempler


Navne udviklet af NavneBureauetRen&Skær
Navn til skærebræt i dansk elmetræ. Brættet har et udpræget organisk design og er behandlet med økologisk rapsolie (fra Samsø). Ren&Skær er et godt navn, fordi det rummer den organiske/ økologiske ambition, fordi det er en fast vending i sproget, fordi det rummer en vis mængde humor, og selvfølgelig fordi det indeholder ordret ”skær” og dermed forbinder sig til produktet.


Sovover
Navn til et bed & breakfast i Odense. Det er et godt navn, fordi det grafisk/ sprogligt rummer en sjov ”ovov”, fordi forbindelsen til at ”sove over sig” både rummer en beskrivelse af produktet og peger på en hyggelig atmosfære og fordi det er en lille fiks "oversættelse" af det det englske ord "sleepover".


ProfilSupport
Navn til webbureau hvis kerneydelse var at skabe sammenhæng mellem virksomhedens profil og hjemmeside/ markedsføring på nettet. Navnet er godt, fordi ordret ”support” både gør det klart, at der er tale om et IT-firma og i sammenhæng med ”Profil” antyder en markedsføringsdel. Derudover er det også en pointe, at det er to engelske ord som fungerer på dansk, og som gør navnet dejlig strømlinet.Mums Filibaba
Navn til lille restaurant med take away. På mange måder måske det bedste navn på listen. Ejeren glemte bare at aktivere sit domæne, og i dag er Mums Filibaba en designkiosk (hvad det så end er). Navnet er et indlysende godt restaurantnavn fordi det er sjovt, fordi en ”Filibaba” er spændende, fordi ”mums” forbindes med mad, fordi ejefaldet i ”Mums” giver det indtryk, at der er en person bag restauranten (altså Mum), og fordi udtrykket er en fast vending i sproget.


Mand&bil
Navn til netværk af 70 små, praktiske enkeltmandsvirksomheder. Navnet er godt, fordi det på en sjov og lidt tør måde fortæller, hvad virksomheden består af, fordi det lader ane, at det er den selvstændige mand og hans bil der kommer (man får mester selv ud) og fordi Mand&bil er en fast vending i sproget og dermed nemt at huske.HorneGastro - Ren rå(vare)hygge
Navn til en mad- og ernæringslinje på Horne Efterskole. Selvom efterskolerne som sådan står stærkere end nogensinde før, så er de enkelte efterskoler meget presset af de små årgange. Det betød at Horne Efterskole ønskede at være skarp i den måde de præsenterede den nye mad-linje for potentielle elever. Derfor var det også vigtigt hvad den nye linje skulle indeholde og om den skulle hedde HorneMad, HorneGourmet, HorneKok, HorneErnæring eller HorneKrop&kost. Navneprocessen var i denne forbindelse ikke bare med til at give et navn, men også til at afklare og præcisere det faktiske indhold af linjen.


Carlos
Det er ikke nemt for et navnebureau at give sit eget barn et navn! Der var på forhånd en række kriterier der skulle opfyldes: Det skulle være en smule humoristisk, men han måtte ikke kunne drilles med navnet, - det skulle være et internationalt navn som også fungerer på dansk, - det måtte ikke være snobbet eller corny, og det skulle indeholde et dyr (som en slags talisman). Navnet Carlos opfylder på mange måder disse kriterier, og dyret – en los – er et godt dyr at have i sit navn. Navnet Carlos er i øvrigt udviklet i tæt dialog med barnets moder.